Edebiyat dergisi örnekleri, edebiyat dergisi nasıl yazılır gibi soruların cevabını verelim. Edebiyat dergisi çıkartmak kolay bir iş değil. Edebiyat dergisi pdf, edebiyat dergileri, edebiyat dergileri güncel gibi soruların da cevabını verebiliriz. Edebiyat dergileri elerdir.
Edebiyat Dergisi Nasıl Yazılır?
Elbette dergi çıkarmak o kadar kolay bir iş değil. Tabi her şeyden önce bu dergi edebiyat dergisi ise sağlam bir altyapı şarttır. İyi bir editöre sahip olunmalıdır. Ayrıca bu dergi çıkarma işinde çalışan bu dergiye katkıda bulunan edebiyat severlerin kalemleri güçlü olmalıdır. Öncelikle bir derginin o ay için yazılmış ilgi çekici bir önsözü olmalıdır. Daha sonra dergi içinde düşünce yazıları büyük bir yer kaplamalıdır. Tabi dergiyi sıkıcı hale getirmek olmaz. Bu yüzden dergide olay yazıları da olmalıdır.
Edebiyat Dergi Detayları
Ayrıca derginin her sayısında dergi içinde genel kültür başlığı altında okuyucuya güzel vakit geçirmenin yanında ilgi çeken bilgiler verilebilir. Edebiyat dergisinin olmazsa olmazı şiirler ve şairlerdir. Tabi ki bir derginin ömrü edebiyatımızda ki şairleri, şiirleri veya onların eserlerini anlatmaya yetmeyebilir. Bu yüzden her sayıda yazılan birkaç şiir dışında okunması gereken güncel ya da eski dönemlerde yazılan şiir olabilir eser olabilir bunların listesi okuyucuların ilgisini çekebilir. Genel hatları dışında bir dergi örneğine başlıklar halinde göz atabiliriz. Önce bir dergide olması gereken başlıları sıralayabiliriz; önsöz, makale, deneme, fıkra, hikaye, masal, destan adlı makalemize de göz atabilirsiniz.
1) Önsöz
Önsöz sadece dergi için değil diğer tüm basımı yapılan eserler içinde önemlidir. Çünkü önsöz bu yapıtı alan kişinin dikkatini ne kadar çekerse içindekiler içinde aynı şey söz konusudur. Fakat siz yine de önsözü pek fazla uzatmayın derim. Okuyucu için kısa ve öz olan bilgilendirme yeterlidir.
2) Deneme veya Makale
Öncelikle bu düşünce yazılarının tanımını yapmak gerekir. Deneme, yazarın belli bir konu ile ilgili kişisel ve kanıtlanamayan duygu ve düşüncelerini topladığı düşünce yazılarıdır. Makale, alanında uzman bir yazarın belli bir konu hakkında kanıtlama gereği duyduğu, belli bir düşünce ve savı öne sürdüğü, bilgi vermek amacıyla yazdığı yazılardır. Eğer derginizde bu tür düşünce yazılarına yer verirseniz okuyucunun bilgi edinmek veya belli bir konuda düşünce oluşturmak için derginize başvurabilir.
3) Fıkra veya Destan
Elbette dergiler sadece bilgi almak ya da belli bir konuda var olan düşünceleri sergilemek değildir. Fıkra gibi okurken düşündüren düşündürürken güldüren, eğlenceli vakit geçirebileceğimiz zamanlarda veya güzel bir sohbete kahkaha ilave etmek için okunması gereken fıkralar da olmalıdır. Bu yüzden fıkra bölümü olmalıdır. Veya edebiyatımızda olan inanması güç bir o kadar güzel olan destanlar eklenebilir. Böylece eğlenceli ve göz alıcı bir edebiyat derginiz olacaktır.