Edebiyat ve Toplum İlişkisi, Edebiyat ve toplum ilişkisi örnekleri, edebiyat ve toplum ilişkisi 11. sınıf gibi içerikleri aktaralım. Edebiyat ve toplum ilişkisi, yazarın ve halkın benliğini ortaya koyar. Bu benlik sanatçının halkı anlaması, halkın sanatçının anlaması gibi bir yapı diyebilirsiniz.
Edebiyat ve Toplum İlişkisi
Edebiyat, topluma has bir uğraştır. Toplum ile edebiyatı ayrıştırmak mümkün değildir. Edebiyatın temeli toplumdur. Toplumun uğraşlarından birisi ise edebiyattır.
Edebiyat; düşünce, Hayallerin, düşüncelerin, olayların dil aracılığıyla anlatılması, sözlü veya yazılı olarak aktarılmasına denilmektedir. Duygu ve düşüncüleri ortaya çıkartan, benimseyen, düşündüren şey edebiyattır.
Toplum, dönemlerin sanatçıları bulunduğu yıllardaki olaylardan etkilenmesi, eser çıkartması bile toplum ile ilişkisine büyük bir örnektir.

Kısaca edebiyat, genel/yaygın manasıyla tek ekin nesnesi olarak, lisan formuna sahip “paylaşılan tek ortak meâni manzumesidir. Hem içeriği hem de sırrıyla, farklı tek deyişle muhteva okunuşu aut şartlarıyla sosyal dinamiklerin hepsi izlerin üzerinde taşır. Kimlik inşası, ortak benlik, terbiye takım yönlerden de toplumu okunuşu insanca etkileyip değiştirir